Sunday, March 20, 2011

BAWAL MASAK TAUCU SEDAP

Mungkin juga kerana lama tak makan.  Yang jelas, ikan bawal masak taucu seperti di gambar bawah ni sungguh terasa amat sedap sekali semalam.

BAWAL HITAM MASAK TAUCU

Bila makan dengan nasi panas-panas bersama ulam dan sambal memang terasa lebih sedap.  Tambahan pula makan beramai-ramai dan berebut-rebut pulak.

Lagipun kakak ipar memang seorang yang jaguh masak.  Apa-apa pun yang disediakannya mesti gerenti licin dalam masa yang sekejap saja.

Itulah yang orang selalu sebut sebagai air tangan agaknya.  Seronoklah begitu!

Tuesday, March 8, 2011

CENDUL & ROJAK MAMAK

Asyik duduk posfon saja tak menjadi la.  Suami kata hari minggu.  Ada orang datang rumah pula.  Minggu ini pula dia ada tugas ke luar kawasan.

Jadi hari ini Roha ajak kawan pergi ke Petaling Jaya New Town untuk makan rojak yang diceritaan oleh rakan blogger tempuhari.  Disamping order rojak, kami juga order cendul.


Rojaknya memang boleh kira sebagai sedap.  Tetapi cendul pulut kacang seperti di gambar atas ini ada rasa manisan madu lebah.  Kelainan ini yang buat rasa nak pergi lagi.

Insya Allah nanti kena kempen dengan suami dan anak-anak pula.  Memang tak puas makan lagi rasanya!